Hagaprydi


Om oss - teamet bakom Hagaprydi är främst jag Anna Thunstedt vilken har mitt ursprung från årtionden av arbete med hästar både i Sverige och på Island. 

Har tidigare bedrivit turverksamhet och kurser, tävlat på SM nivå samt tränat hästar för bedömning.  Är även utbildad sportdomare Steg 1 & Steg 2 på Islandshäst samt varit anställd på den isländska avelsstationen Gunnarsholti, samt arbetat på andra isländska gårdar under flera år.  

Är sedan hösten - 22 utbildad & godkänd för sadelutprovning

Övrigt, tog under 90 - talet fram flertalet patent inom textilprodukter som jag lanserade dels i Europa men även i USA med produktion i Asien samt Östeuropa, en erfarenhet jag idag är väldigt tacksam över. 

Storm Rider 


Styrmir Porsteinsson grundare och ägare av Storm Rider. 

Styrmir Thorsteinsson bor i Fludum på södra Island, med 220 får och 25 hästar som han gärna rider, både under strapatser i terrängen när han samlar fåren i fjällen, i goda vänners lag och på ridbanan.

Han kände sig irriterad på den nya dyra sadeln av fint märke som han köpt och som redan efter några säsonger kändes obekväm och blev ful i lädret. Det ena ledde till det andra och för ca 10 år sedan skapade han den första prototypen.


Denna sadel blev sedan så populär bland andra hästmänniskor så de bad honom ta ta fram sadlar även även åt dem och på så sätt startade hela processen.

Hagaprydis vision


Vi vill erbjuda produkter för ryttare och hästar på alla nivåer. Allt ifrån den som enbart vill rida i skogen till gå på kurser och dem som tävlar på elitnivå. Vi gör ingen skillnad. Framför allt  skall så många som möjligt ha råd med en bra utrustning!

Sadlar för alla tillfällen 

-HAGAPRYDI-